Paviljonki

 

Uudenkaupungin Purjehdusseuran paviljonki

 

Tiedot aukioloajoista ja paviljongin toiminnasta muuttuvat mm. koronarajoitusten purkamisen johdosta. Ajankohtaisimmat tiedot löytyvät sosiaalisesta mediasta. Yhteydenotot paviljongille  puhelimitse 050 5756060.

 

Kesä 2020

 

Venetsialaisten vietto paviljongilla perjantaina ja lauantaina 28.-29.8.

 

 

 

South Festivalsin ravintolapäällikkö Jani Salmela (toinen oikealta) sekä UPS:n edustajat Kimmo Sjöblom, Seppo Ylä-Himanka ja Mika Ranta kävivät tiistai-iltana läpi käytännön asioita paviljongilla.

 

Mediatiedote paviljongin avaamisesta

 

Purjehdusseuran paviljonki avaa ovensa juhannusaattona

UPS 17.6.2020

Kolme kesää suljettuna ollut Uudenkaupungin Purjehdusseuran paviljonki avaa ovensa jälleen juhannusaattona. UPS on sopinut Pietarinkarin saaressa olevan kesäravintolan toiminnasta tapahtumajärjestäjä South Festivalsin kanssa.

Juhannuksena ja kesäkuun viimeisenä viikonloppuna paviljongilla on luvassa ulkoilmatapahtuma, paljon elävää musiikkia ja pop-up telttaravintola. - Heinäkuussa siirrytään sisätiloihin, kertoo South Festivalsin moottori Robert Sainio.

UPS:n kommodori Seppo Ylä-Himanka iloitsee siitä, että paviljonki saadaan jälleen avattua.

  • Nyt saadaan saari taas elämään ja se on hieno asia! Sitä on kauan odotettu ja paljon töitä tehty!

UPS:n paviljonki sijaitsee noin 15 minuutin venematkan päässä sataman edustalla. Kahden ensimmäisen viikonvaihteen kuljetuksista huolehtii vesibussi Aavatar, jonka lähtöpaikka on Kalarannassa sillanpielessä. Juhannuksena mukana on myös kaljaasi Olga, joka rantautuu Pietarinkarin laituriin juhannuspäiväksi ja sunnuntaiksi.

Tiistaina South Festivalsin ja UPS:n puuhamiehet katsastivat paikkoja paviljongilla ja suunnittelivat käytännön yksityiskohtia. Toiminnasta vastaa ravintolapäällikkö Jani Salmela, joka on järjestänyt erilaisia tapahtumia South Festivalsin palveluksessa kymmenkunta vuotta.

  • Kyllä odotukset ovat korkealla! Sosiaalisesta mediasta olen lukenut, että tätä on kaivattu. Itsekin olen täällä muutaman kerran joskus nuoruudessani käynyt, joten myös omia odotuksia on. Miljöönä tämä on loistava, hän kehaisee.

Saaressa toimiminen on hiukan tavallista haasteellisempaa ruokien ja juomien kuljettamisen osalta, mutta samalla tavalla myös Lapin tapahtumissa on tarkkaan huolehdittava siitä, että kaikki tarvittava on mukana matkassa, Salmela sanoo.

Paviljongille suunniteltu toiminta painottuu viikonloppuihin, kertoo Robert Sainio.

  • Mahdollisesti pidetään enemmänkin auki, jos ilmat ovat hyvät ja ihmisiä riittää, mutta pääpäivät ovat perjantaista sunnuntaihin. Pyritään tekemään pientä tapahtumasarjaa tänne. Välillä paikallisia esiintyjiä ja välillä nimekkäämpiä artisteja, pyritään käyttämään paljon live-esiintyjiä ja pitämään hyvä juhlatunnelma, hän sanoo.

Juhannuksen molempina päivinä on niin kauempaa tulevia kuin paikallisiakin artisteja. Seuraavan viikonvaihteen artisteista Sainio lupaa tietoja muutaman päivän sisällä.

  • Tämä vuosi pyritään tekemään tapahtumapainotteisesti, ihan loppukesään asti toivon mukaan. Tutkitaan, saadaanko ihmiset liikkeelle ja kuinka paljon asiakkaita on.
  • Tietenkin meillä on paljon suunnitelmia siitä, millä tavalla tätä voisi tulevaisuuteen kehittää, hän sanoo. - Mutta katsotaan nyt, millainen tilaus on ja tehdään toimintasuunnitelmia sen mukaan.

Sopimus UPS:n ja South Festivalsin kesken syntyi lopulta aivan juhannuksen kynnyksellä. Ravintolatoimintaa ja tapahtumia koskevat korona-rajoitukset ovat tehneet hankalaksi ennakoida, mikä on mahdollista. Robert Sainio toivoo tapahtumien vähitellen käynnistyvän loppukesän aikana. Paviljongin toiminnan kannalta parin tunnin pidennys aukioloaikoihin olisi erittäin tervetullut. Lisää tietoa rajoitusten purkamisesta voi olla luvassa jo tällä viikolla.

UPS:n paviljongilla poikkeuskesä näkyy mm. pöytäjärjestelyissä, joilla ihmiset saadaan sijoitettua entistä väljemmin.

Kahden ensimmäisen viikonvaihteen telttaravintolasta vastaa tamperelainen yhteistyökumppani, kalahampurilaisravintola, jolle on esitetty vaatimus, että kalaa pitää löytyä listalta täälläkin.

  • Heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa siirrytään tämän hetken suunnitelman mukaan sisätiloihin, hyvin erilaisella kattauksella kuin täällä ennen on ollut. Ainakin heinäkuun viikonloput menevät niin. Mutta tilanne elää, kunhan nyt nähdään.

--------

124-vuotias paviljonki

Purjehdusseuran paviljonki sijaitsee Pietarinkarin saaressa noin 15 minuutin venematkan päässä keskustasta. Paviljonki on rakennettu vuonna 1896, joten se täyttää tänä vuonna 124 vuotta. UPS on tehnyt viime vuosina saarella monenlaisia kunnostustöitä, ja sinne on rakennettu mm. kokonaan uudet wc- ja sosiaalitilat.

Tänä keväänä seura joutui kunnostamaan talkoilla mm. myrskyn rikkomia laitureita, ja tilalle tehtiin kaksi kevytponttonilaituria.

Kulttuurihistoriallisen rakennuksen kunnossapitäminen tuottaa oman lastinsa urheiluseuran toimintaan. Ravintolan uudelleen käynnistyminen oli siksi erittäin tervetullut asia myös UPS:lle. Mutta sekään ei riitä.

  • Tarvitaan talkoolaisia, tarvitaan myös tukijoita, joita on onneksi on saatu. Se on hieno asia, ja heitä tarvitsemme jatkossakin, sanoo Seppo Ylä-Himanka ja lähettää kiitokset kaikille talkoolaisille sekä rahoittajille, jotka ovat auttaneet niin junioritoiminnan hankinnoissa kuin laiturien paikkauksessa.

Koronapandemia on vaikuttanut myös veneilyseurojen toimintaan. UPS:n junioritoiminta pääsi alkamaan vasta toukokuun puolivälin jälkeen. Lapsille tarkoitettu alkeiskurssi jouduttiin peruuttamaan.

Sen sijaan lasten ja nuorten veneilyleiri järjestetään, jälleen UPS:n ja UTMVS:n yhteisenä Haanperänkarilla. Kesä-heinäkuun vaihteessa pidettävä leiri täyttyi päivässä. Mukaan mahtui 25 leiriläistä.

Kesän ensimmäiset purjehduskilpailut olivat kesäkuussa, ja ne saatiin pidettyä.

UPS:n regatta purjehditaan 25.-26. heinäkuuta. Muita loppukesän purjehdustapahtumia ovat mm. Valssipurjehdus ja viidennentoista kerran järjestettävä Seksmiilar ja saman viikonvaihteen Kihti Race. Purjehduskausi päättyy syyskuussa.