Paviljonki

Paviljongin varustusta on viime vuosina uusittu, keittiössä on mm. uusi kaasuhella. Vasemmalta Reijo Helminen, Rami Helle ja kommodori Seppo Ylä-Himanka.
Förstaagi Oy:n toiminnasta vastaavat veljekset Rami ja Aleksi Helle
Kuvat paikoilleen
Taina Helminen maanantaina kukkapenkkivastaavana

Paviljonki valmistautuu kesään

Uudenkaupungin Purjehdusseuran paviljongilla valmistaudutaan ovien avaamiseen vappuna. Uusi ravintoloitsija Rami Helle on leiponut ensimmäiset saaristoleivät paviljongin keittiössä, astioita pestään ja paikkoja siistitään ja järjestellään.

Maanantaina UPS:n talkoolaiset laittoivat paikoilleen yli sadan vuoden ajalta kommodorien kuvat ja vitriiniin seuran komeat kiertopalkinnot.

Rami Helle lupaa kävijöille lauantai-iltana ainakin juomaa ja vapunpäivänä jo jotain ruokaakin kello 12 alkaen. Toukokuun aukioloajat tulevat riippumaan säistä ja kevään etenemisestä. Aluksi viikonloppuisin, siitä aukioloja lisätään – kannattaa seurata päivityksiä Facebookissa sivulla Purjehdusseuran Paviljonki.

UPS:n lippu vedetään perinteiseen tapaan salkoon viikkoa vapun jälkeen, lauantaina 7.5. kello 12.

Kahvila-ravintolan tarjontaan kuuluu vastaleivotun leivän lisäksi kahvilatuotteita. Ruokalistaa on suunniteltu talven mittaan. Se alkaa etanoista ja merenelävistä, mutta on vielä vähän vaiheessa, joten tarkennuksia kannattaa niitäkin katsoa Facesta. Tulossa oleville ryhmille on saatavilla saaristolaispöytä tilauksesta.

Kesälle on myös suunnitteilla teemaruokiin liittyviä tapahtumia, kuten grilli-iltoja tai -päiviä tai savustusjuttuja, kertoo Rami Helle.

Förstaagi Oy on kirjaimellisesti perheyritys, sillä Rami Helle kertoo henkilökunnan olevan pääasiassa oman perheen piiristä. Veli Aleksi Helle hoitaa toimitusjohtajan postia ja on myös välillä tiskin takana. Mukaan on värvätty vaimot ja lapset sekä pari ulkopuolista nuorta.

Miten sinne pääsee? Sehän se on ensimmäinen kysymys niiltä, joilla ei ole omaa venettä. Rami Helle kertoo, että paviljongin pitäjillä on nyt vene, jolla asiakkaita saadaan haettua saareen tilauksesta. Vappuna sitä ei kuitenkaan saada vielä vesille. Kerralla mukaan mahtuu 12 henkilöä.

Yhtenä palveluna Paviljongilla aloitetaan vierassatamatoiminta. Yöpyjille Rami lupaa tilauksesta aamupalaa ja a la carte -annoksia tarpeen mukaan.

Rami Helle pyöritti neljä kesää Isokarin matkailupalveluja koko perheen voimin. Siitä jäi kivat muistot. Myös Katanpää on tuttu, viimeksi viime kesänä Rami oli siellä kokkina pari viikkoa.

Facebookin sivu, jota kannattaa seurata on nimeltään Purjehdusseuran paviljonki

(menneiden vuosien peruina Facebookissa kummittelee yhä vanhentuneita sivuja, joihin ei kannata sekoittaa)

Paviljongille uusi yrittäjä ensi kesäksi

UPS on sopinut Förstaagi Oy:n kanssa Pietarinkarin paviljongin ravintolatoiminnasta kesäksi 2022. Uusi yrittäjä avaa perinteikkään paviljonkiravintolan vappuna 2022 ja samalla saaressa alkaa vierassatamatoiminta.

Förstaagi Oy:n yrittäjät ovat Rami ja Aleksi Helle.

Tiedot aukioloajoista ja palveluista tarkentuvat myöhemmin. Ensi kesäksi suunnitelluista tilaisuuksista voi ottaa yhteyttä ja tiedustella vaikka heti.

Förstaagi Oy:n yhteystiedot:

Sähköposti paviljonki@forstaagi.fi