Paviljonki

Risto Nietosjärvi

Avaus lauantaina 12.6. klo 17.00. Tarjoilu saa jatkua klo 22.00 asti ja sulkeminen klo 23.00. Aluksi joudutaan turvautuman käteismaksuun, sillä korttimaksulaitteet ovat vasta matkalla Uuteenkaupunkiin.

Paviljonki avautuu lauantaina 12.6.

Pietarinkarin paviljonki avautuu lauantaina 12.6., kertoo ravintoloitsija Risto Nietosjärvi.

Valmistelut tähtäävät kesäkuun toiseen viikonvaihteeseen, mutta parhaimmillaan viiri voi nousta salkoon jo hiukan ennenkin. Tällä hetkellä saaressa tehdään vielä töitä paikkojen kuntoon saamiseksi. Ja kaikessa seurataan edelleen sitä, mitä viranomaiset päättävät rajoitusten purkamisesta.

Nietosjärven haaveena on kattaa ravintolaan saaristolaispöytä kalaherkkuineen, mutta alkuun se on ehkä toteutettava noutopöydän sijasta lautasannoksina. Mukaan liitetään myös aasialaista ruokakulttuuria.

Ravintola avautuu aamupäivisin lounasasiakkaille ja ovet pidetään avoinna niin pitkään kuin väkeä riittää. Kellonajat tarkentuvat myöhemmin. Vanhaan tapaan kannattaa tähyillä, onko viiri salossa.

Pietarinkariin pääsee aluksi omalla tai kaverin veneellä, mutta UPS ja uusi ravintoloitsija etsivät edelleen mahdollisuuksia kuljetusten järjestämiseen.

Paviljongin puhelinliittymän toiminnassa on ollut sitkeitä ongelmia, jotka nyt on korjattu. Puhelinnumero on 050 575 6060 ja Risto Nietosjärven tavoittaa myös numerosta 040 9114573. Sähköpostiosoite on uginpaviljonki@gmail.com .

Ravintola SuutarinLohi kesäksi paviljongille

UPS on sopinut ravintolan toiminnasta mm. Muoniossa, Maaningalla ja Singaporessa ravintola-alalla toimineen Risto Nietosjärven kanssa. Tosin sopimukseen on jouduttu jättämään varaus viranomaisten pandemiarajoitusten varalta.

Monissa liemissä keitetty ja maailman tuulissa ahavoitunut Chef Risto lupaa tarjoilla historiallisessa paviljonkimiljöössä makuja lähisaaristosta ja kaukomailta.

Tapahtumia, musiikkia, tansseja ja paljon muuta on suunnitteilla kaikkia kunnioittavaan tyyliin sekä saariston hyviä tapoja kunnioittaen.

Myös juhlien ja muiden yksityistilaisuuksien järjestäminen paviljongilla onnistuu. Rantasauna on käytössä tilauksesta terasseineen ja tarjoiluineen.

Lisätietoja kesän toiminnasta sekä aukioloajoista tulee kevään kuluessa UPS:n nettisivuille ja Facebookiin sekä ravintola SuutarinLohen omille Facebook-sivuille. Yhteydenotot puh. 050 575 6060,

email uginpaviljonki@gmail.com

SuutarinLohi Facebookissa

Kuvia Pietarinkarin paviljongilta

125-vuotias paviljonki

Purjehdusseuran paviljonki sijaitsee Pietarinkarin saaressa noin 15 minuutin venematkan päässä keskustasta. Paviljonki on rakennettu vuonna 1896, joten se täyttää vuonna 2021 125 vuotta. UPS on tehnyt viime vuosina saarella monenlaisia kunnostustöitä, ja sinne on rakennettu mm. kokonaan uudet wc- ja sosiaalitilat.

Tulevana keväänä ja kesänä kunnostukset jatkuvat pääasiassa talkoilla sekä nuorten kesätöinä. Paviljonki, etelälaituri, kilpailukoppi ja sauna ovat kunnostuskohteina 2021.

Kulttuurihistoriallisen rakennuksen kunnossapitäminen tuottaa oman lastinsa urheiluseuran toimintaan.