Veneilyn perustaitoja Vakka-opistossa

16.2.2019

Vesillä liikkumisen perustaitoja pääsee jälleen kevään aikana opettelemaan Vakka-opiston ja Uudenkaupungin Purjehdusseuran yhteistyössä järjestämällä kurssilla.

Kurssi sisältää kolme alkukevään aikana pidettävää kahden tunnin teorialuentoa sekä toukokuussa suoritettavan käytännön harjoittelun vesillä. Kurssi on suunnattu veneilyä aloitteleville henkilöille sekä veneen käsittelyyn liittyvistä asioista kiinnostuneille. Teoriaosuudessa käsitellään mm. eri venetyyppien ominaispiirteitä, tuulen ja aallokon vaikutusta, veneen turvallista kiinnitystä sekä toimintaa rantautumisen ja lähtemisen yhteydessä. Navigaatioon liittyvät asiat yleisellä tasolla keskittyen merimerkkeihin ja veneilyyn hyvän näkyvyyden vallitessa. Lisäksi käsitellään veneilijöille suunnattuja sääpalveluja sekä turvallista veneilyä. Kouluttajina ovat Jussi Lorjo ja Henri Jefimoff  UPS:sta.

Teorialuennot  ovat keskiviikkoisin 13.3., 20.3. ja 27.3. klo 18.00-19.30 Pohitullin koululla. Käytännön osuudessa (kaksi keskiviikkoiltaa toukokuussa) harjoitteita, mm. rantautuminen sekä lähteminen moottoriveneellä, veneen turvallinen kiinnittäminen eri tapauksissa sekä "mies yli laidan" -tilanne ja siihen liittyvät turvatoimet. Käytännön tilaisuudet  8.5. ja 15.5. Kurssimaksu 60 €. Ilmoittautuminen Vakka-opistoon 27.2. mennessä.