Kotisatama edennyt kevään ja kesän aikana työllä ja talkoilla

11.8.2017

Teräsbetonipalkkien asennusta
Teräsbetonipalkkien asennusta
Ja työtä riitti ennenkuin kaikki oli valmista
Ja työtä riitti ennenkuin kaikki oli valmista
Tulevan reunalaiturin tukipalkit itäsivulla
Tulevan reunalaiturin tukipalkit itäsivulla
ja tältä näytti elokuun alussa mereltä käsin Kotisatama
ja tältä näytti elokuun alussa mereltä käsin Kotisatama

2 tonnin nosturin alusta on nyt valettu 99% ja valmius nosturin asennukseen pyritään saamaan elokuun lopun aikana ja samalla nosturin asennus paikoilleen sekä sähkö, vesi ja valvonta sekä tarkastukset jonka jälkeen saamme nosturin seuran käyttöön. Tavoitteena on saada tuo nosturi nyt käyttöön syksyksi pienempien veneiden, Sydväst jollien, mastojen ja laitureiden nostoon. 

Vesiputket ja kaapelit on kaivettu ja vielä pitää kuljettaa nuo punaisen hallin alta kytkentäpisteilleen.

Reunalaiturin perustukset on nyt rakennettu teräsbetonipaaluista itäsivulle ja junnualuetta on täytetty ylitsejääneellä maalla. Samoin junnualueen reunalle upotettiin kaksi vanhaa ponttonia reunaksi jotta junnuille saamme riittävän syväyksen tulla laiturin reunalle köli ja peräsin alhaalla.  

Rumpu ja ajotie on nyt valmiina ja tarkoituksena on että syksyn / talven aikana saisimme täytemaata junnualueelle ja keväällä ennen kauden alkua aloitamme junnualueen laiturin rakentamista talkoilla tavoitteena saada ainakin osa junnualueesta käyttöön jo ensi kesäksi. Ponttonilaiturin rakentaminen on myös suunnitelmissa mutta talkooväkeäkin tarvitaan. 

Lisäksi reunalaituria tehdään pieni osuus nosturin edustalle valmiiksi vielä ennen nostokautta jotta veneet / laiturit saadaan nosturin viereen siististi. 

Nyt myös jätetään tilaa jollien kuljetusta varten n.4m punaisen hallin ovesta uudelle junnualueelle päin. Samoin n.5m tila jätetään venekatoksen vierestä junnualueelle jotta kuorma-autoilla ja työkoneilla päästään kulkemaan. 

Liitteenä muutama kuva Kotisatamasta elokuun alusta 2017.